Bøger i mejeriets kantine

28-08-2009 af Sabrine Mønsted

Aabenraa bibliotek har indgået et samarbejde med mejeriet Naturmælk, så personalet kan hente bøger i kantinen. Og det er en succes.

Aabenraa Bibliotek og det økologiske mejeri Naturmælk har indgået en aftale om at opstille et lille bibliotek i mejeriets personalekantine.

- Og det betyder, at folk, der normalt ikke bruger biblioteker, tager bøger med hjem, siger bibliotekschef Pia Henriette Friss fra Aabenraa Bibliotek, der varmt anbefaler at inddrage de lokale virksomheder, når biblioteket skal forny sig.

Biblioteket spurgte virksomhederne i lokalområdet: Hvad skal vi have på hylderne, og hvordan skal vi formidle det?, så det bliver mest brugbart for jer.

- Et klart svar fra virksomhederne var at få hylderne derud, hvor folk er - på arbejdspladsen, siger hun.

Showroom

En gang om ugen kommer der en bibliotekar på mejeriet, hvor der er opstillet et lille »showroom« af bibliotekets udvalg.

- Vi har gjort meget ud af at have en løbende dialog med tillidsrepræsentanten og personalet om, hvad der er interessant for dem.

Udgangspunktet var, at vi tilbød dem bogkasser med et tema eller en genre, men det blev for voldsomt for personalemålgruppen, der ikke er vant til at bruge biblioteket. Ønsket var en enkelt bog, et tidsskrift eller musik. Kasserne med børnelitteratur går dog som varmt brød, siger Pia Henriette Friss.

Forsøg et år

Ordningen kører som forsøg i et år, men bibliotekschef Pia Henriette Friss håber, at det bliver så stor en succes, at det kan fortsætte som noget permanent og eventuelt kan udbredes til andre virksomheder.

- Vi lader det afhænge af, hvad der sker. Men vi har en løbende dialog med Erhvervshuset med 500-600 virksomheder i området, siger Pia Henriette Friss.

- Det kunne også tænkes, at vi kombinerede små biblioteker på virksomhederne med læsekredse eller kurser i internetsøgning for eksempel.

Skal konceptet bredes ud til andre virksomheder, kræver det en forretningsmodel, så det ikke koster på bibliotekets budget.

På mejeriet oplever man, at medarbejderne er glade for ordningen og administrationschef i Naturmælk Nelly Riggelsen er rigtig godt tilfreds med tilbuddet.

Skriv en kommentar