CNN har opdaget bibliotekerne i Århus

08-09-2009 af Tania Kejser
Århus Kommunes Biblioteker er nu blevet et emne på nyhedssitet CNN.com. Det er arbejdet med at udvikle fremtidens bibliotek, som hitter internationalt.
Det er ikke bare århusianerne, der i fremtiden får glæde af deres lokale bibliotek. Hele verden kan nu se, hvilket arbejde man hos Århus Kommunes Biblioteker gør for målrettet at arbejde med samarbejde, videndeling og innovation.  Et af verdens største og mest brugte nyhedssites, CNN.com har nu lagt et tema ud om bibliotekerne i Århus.
Det er ikke første gang, at Århus får opmærksomhed på biblioteksområdet. Således fik bibliotekerne i 2004 Bill Gates Fondens millionpris for sit udviklingsarbejde.
Århus afholdt i juni en konference om biblioteksudvikling med 220 deltagere fra 19 lande. Bibliotekerne har et fortsat tæt samarbejde med Gates-fonden og med de fremmeste biblioteker i blandt andet England, Holland, Tyskland, USA og de skandinaviske lande, ligesom man inddrager såvel forskningsbaseret viden gennem for eksempel IT-byen Katrinebjerg som erhvervslivet i konkrete samarbejdsprojekter.
”Next Library” er den overskrift, bibliotekerne har givet udviklingsarbejdet, som blandt andet støttes af Gates-Fonden.

Skriv en kommentar