DBC overvejer at undersøge tilfredsheden med lektørudtalelser

15-12-2009 af Tania Kejser
Lektørudtalelserne kritiseres fra flere sider, og Dansk Bibliotekscenter overvejer nu en brugertilfredshedsundersøgelse.
Der bør være en instans som kontrollerer de 4.200 lektørudtalelser, der hvert år udkommer fra Dansk Bibliotekscenter. I dag er der nemlig intet kontrolorgan, selv om næsten samtlige danske biblioteker baserer deres indkøb af materialer på netop lektørudtalelserne. Det skriver Information i dag.

- Uden et kontrolorgan er bibliotekernes beslutningsgrundlag mindre end optimalt, siger Birger Hjørland, professor på Danmarks Biblioteksskole til Information.

Det undrer også Rune Eriksson, som er lektor på biblioteksskolen, at DBC ikke selv sørger for at kvalitetssikre lektørudtalelserne.

- Det er mærkeligt, for det ville jo forstærke deres produkt. Men det er nok fordi, de er lidt for sikre på deres ‘monopol’, siger han med henvisning til, at ingen andre laver lektørudtalelser i Danmark.

Hos Dansk BiblioteksCenter afviser man lektørudtalelsen, hvis retningslinjerne er overtrådt, eller den er uforståelig. Og lektøren får så mulighed for at ændre udtalelsen.

Man har dog ingen samlet evaluering af udtalelserne, men man vil nu overveje en kundetilfredshedsundersøgelse, oplyser ansvarlig for udtalelserne Hanne Ekström til Information.

Skriv en kommentar