Endelig politisk håndsrækning til Greve

07-05-2009 af Sabrine Mønsted
Efter talrige konflikter med drengebander får Greve Bibliotek nu støtte af kommunens politikere. Biblioteket har fået sikkerhedsvagt og er inviteret med til det månedlige møde med politi og forvaltning. 

Antallet af besøgende på Greve Bibliotek ser ud til at stige. Det samme gør håbet hos personalet om, at de daglige konfrontationer med drengebander bliver færre inden længe.

Politikerne i Greve Kommune har endelig indset, at der skal en omfattende indsats til for at komme konflikterne til livs.

Bibliotekspressen skrev i februar 2009, hvordan personalet var ved at give op, da de daglige sammenstød fyldte mere og mere. De efterlyste politisk handling, og den har de fået lovning på nu.

Fast sikkerhedsvagt
Konkret har biblioteket fået egen vagt. Før delte det en vagt med Hundige Storcenter, og bibliotekarerne skulle selv holde de unge hen, til vagten kom.

- Det har forbedret det psykiske arbejdsmiljø fordi det giver mere ro og tryghed, siger formidlingschef Berit Sandholdt.
Vagten er i første omgang finansieret af biblioteket, men håbet er, at kommunen fremover vil betale udgifterne.

Politisk dagsorden
Det virkelige fremskridt er dog, at biblioteket er kommet på den politiske dagsorden i Børn- og Ungeudvalget. Resultatet er, at biblioteket er blevet en del af det såkaldte Krimteam, hvor bibliotekets ledelse én gang om måneden mødes med politi, gademedarbejdere og forvaltning.

- Vi kan fortælle om konkrete erfaringer og oplevelser og få et tæt forhold til for eksempel gademedarbejderne, siger Berit Sandholdt.
Tidligere var biblioteket kun med til et  møde hver tredje måned, hvor fokus var på skole og fritidsklubber.

- Vi kom aldrig ind til kernen, fordi det var et større forum, og skoleområdet dominerede.

I februar måned talte Bibliotekspressen med formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Greve Kommune Lone Rytter, der ikke på det tidspunkt ville sætte sagen på den politiske dagsorden og var skeptisk i forhold til at inddrage biblioteket i de faste møder med politi og myndigheder.

Berit Sandholdt synes det er meget positivt, at holdningen har ændret sig.

Kaster med bøger
Alt er ikke rosenrødt, selv om der er sat en masse initiativer i gang.

-  Vi håber, der også er handling bag, siger Berit Sandholdt. For på biblioteket er de voldsomme episoder stadig en del af hverdagen.

For en uge siden kastede en gruppe unge bøger ud over en balkon, så en besøgende nær var blevet ramt i hovedet.

- Det gør indtryk, for der kunne være sket noget alvorligt, siger hun.

Af med frustrationer
- Konflikterne fylder stadigvæk meget hos personalet, men vi gør meget ud af at tale om episoderne. Det er ok at komme af med sine frustrationer, men også at fortælle om de gode oplevelser, siger hun.

Personalegrupper holder en del personalemøder, hvor de blandt andet har haft besøg af en psykolog, der arbejder med udsatte børn og unge samt en medarbejder fra Center for Konfliktløsning.

Skriv en kommentar