Fald i optag på Danmarks Biblioteksskole

30-07-2009 af Sabrine Mønsted

Igen i år er antallet af nye studerende faldet på Danmarks Biblioteksskole.

Bunken af ansøgere til biblioteksskolen er svundet ind i forhold til sidste år. Helt konkret betyder det, at der vil være 34 færre studerende, der går ind ad biblioteksskolens glasdøre første september, end der gjorde sidste år.

Biblioteksskole har i år optaget 152 studerende i modsætning til 186 sidste år. Det svarer til et fald på 18 procent.

Studievejleder på DB Gry Thorsen har ikke en konkret forklaring på nedgangen af studerende, men håber på, at det er en udvikling som ikke fortsætter.

- Vi satser på, at det ikke er varige tal, og at det ser bedre ud til næste år, siger hun.

For at vende den nedadgående spiral med færre og færre studerende, som biblioteksskolen i flere år har været inde i  og gøre Danmarks Biblioteksskole mere attraktiv for et bredere felt af studerende, er der ifølge Gry Thorsen lagt en langsigtet strategi.

Skolen har blandt andet indgået samarbejdsaftaler med Aalborg Universitet, Nordiske Studier på KUA og indgået et internationalt samarbejde med de såkaldte I-Schools.

- Vi forventer, at det som helhed vil styrke skolens profil og gøre det mere interessant at læse herude, siger Gry Thorsen.

Der var i alt 217 ansøgere til Danmarks Biblioteksskole. 146 havde DB som førsteprioritet og i alt blev altså 152 optaget.

108 starter på Birketinget på Amager i København og 44 på biblioteksskolen, Aalborg.

Skriv en kommentar