Flere vælger kandidatuddannelsen på DB

17-09-2009 af Sabrine Mønsted

Antallet af studerende, der vælger at gå videre på en kandidatuddannelse på Danmarks Biblioteksskole, er steget i forhold til sidste år.

I 2008 var der 79 kandidatstuderende på Danmarks Biblioteksskole. I år er tallet 111. Det skyldes blandt andet, at 24 studerende med en bachelor fra andre uddannelsesinstitutioner er blevet optaget på kandidatuddannelsen på Danmarks Biblioteksskole.

- De relativt mange nye studerende fra andre uddannelser, der har fundet vej til DB for at tage en kandidatuddannelse, peger i retning af større åbenhed og dynamik over hele feltet, siger rektor Per Hasle på skolens hjemmeside.

Han nævner de nye samarbejdsaftaler med Humanistisk Informatik på Aalborg Universitet og Institut for Nordiske Sprog og Studier på Københavns Universitet, som alliancer der skal bevirke, at endnu flere studerende i de kommende år vælger at tage en overbygning på Danmarks Biblioteksskole.

Selv om der i år er flere på vej til at blive cand.scient.bibl.’er, end der var sidste år, så er der stadig lang vej til at vende de faldende optagelsestal på Danmarks Biblioteksskole.

I 2007 startede 201 nye studerende på Biblioteksskolen og 124 kandidatstuderende. I 2008 faldt tallene til henholdsvis 197 nye bachelorstuderende og 79 kandidatstuderende. I år er tallene så 170 nye studerende på bacheloruddannelsen og 111 kandidatstuderende.

Læs mere på biblioteksskolens hjemmeside

Skriv en kommentar