Flere biblioteker i København decentraliseres i 2010

12-10-2009 af Tania Kejser
Endnu kan Københavns Kommune ikke sige hvilke biblioteker, der bliver berørt af decentraliseringerne.

Flere biblioteker i Københavns biblioteksvæsen kommer til at blive lagt sammen med det, der allerede i dag er deres samarbejdspartnere.

Allerede nu er planerne for Sundby, Vanløse, Indre Nørrebro, Vesterbro og Nordvest lagt åbent frem. Bibliotekerne i disse bydele skal fra den 1. januar 2010 lægges sammen med for eksempel kulturhuse og andre kulturinstitutioner i deres bydel. Men de fem biblioteker kommer ikke til at stå alene, fortæller bibliotekschef for Københavns biblioteksvæsen, Jens Ingemann.

- Der er flere sammenlægninger på vej, men i øjeblikket kan jeg ikke sige hvilke biblioteker, det kommer til at dreje sig om. Det er vi ved at lave handleplaner for. Til gengæld er jeg sikker på, at det bliver et kæmpe løft til bibliotekerne. Ideen er født i forvaltningen, fordi vi gerne vil udnytte de potentialer, som der ligger i at samarbejde med andre kulturinstitutioner. Jeg tror på, at det bliver bedre for borgerne. Og også for bibliotekerne, som jo nu får chancen for at tænke mere bredt kulturelt, og nytænke sig selv, samtidig med, at det eksisterende materialetilbud videreføres, siger Jens Ingemann.

Med decentraliseringen af biblioteker og kulturhuse følger også, at en række ansatte får nye ledere. Sammenlægningen betyder nemlig, at de nye fælles biblioteks-kulturhuse får én fælles leder.

Skriv en kommentar