For 35 millioner kroner bibliotek i Ørestaden

12-10-2009 af Tania Kejser
I budgetforliget for 2010 er Københans politikere blevet enige om at sætte 35 millioner kroner af til et nyt bibliotek i Ørestaden. Biblioteket kommer til at ligge sammen med Ørestadens nye skole, og står færdig i efteråret 2011.

Et nyt bibliotek skal bringe liv i den lidt forladte Ørestad. Og hvis nogen skulle være i tvivl, bliver det et rigtigt lækkert et af slagsen. Den skole som biblioteket bliver en del af, har nemlig en virtuel og æstetisk profil, og det kommer bibliote-ket til at lægge sig tæt op af, forklarer Ole Jensen, leder af Vanløse Bibliotek og projektleder for Ørestadens nye biblio-tek.

- Byggeriet bliver på i alt ni etager, og biblioteket kommer til at ligge i stueplan lige på hjørnet af Ørestads Boulevard og Arne Jacobsens Allé, fortæller Ole Jensen.

Bibliotekets formål er primært at betjene skolen, institutioner og arbejdspladser, men ikke mindst skal det betjene Øre-stads indbyggere.
Selvom der stadig arbejdes på indretnin-gen, ligger det fast, at biblioteket skal være et samlingspunkt i Ørestad, der er med til at skabe identitet og bringe kul-turelle tilbud til den nye by.

Skriv en kommentar