Fremtidens forskningsbibliotek er på vej

16-09-2009 af
De danske forskningsbiblioteker skal spille bedre sammen med forskerne. Hvordan det sker, arbejder man i øjeblikket på gennem en række workshops i DEFF-regi.

Hvordan skal biblioteksbetjeningen af forskere foregå i fremtiden? Det er man nu i gang med at analysere på under arbejdstitlen Forskningen og forskningsbiblioteket. Initiativet er taget af DEFF-sekretariatet (Danmarks elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek), som blandt andet vil have analyseret på, hvor stort behovet er for at digitalisere videnskabeligt materiale er, ligesom man vil kigge på behovet for at koordinere og finansiere registre og databaser i fremtiden.

Når selve analyserne er klar, skal initiativet gerne munde ud i et bud på, hvordan forskningsbibliotekerne kan bidrage til fremtidens forskning.

I øjeblikket er man hos DEFF i gang med en række workshops, der udfordrer deltagerne på vanetænkningen, så alle bolde bliver smidt i vejret, i det, der er vejen til en ny måde at tænke forskningsbiblioteker og forskning sammen på.

Skriv en kommentar