I Sverige smider man også bøger ud

13-08-2009 af Anette Lerche
Nu er det svenskernes tur til at fare i blækhuset, fordi et bibliotek tynder ud i bogbestanden. Med den danske bibliotekschef Elsebeth Tank i spisen har Stadsbiblioteket i Malmö indtil videre smidt seks ton bøger ud.

I en artikelserie i den svenske avis Sydsvenskan er Stadsbibliotekt i Malmös arbejde med at tynde ud i bogbestanden blevet til en ren skandale.

»30 ton bøger er blevet smidt ud«, skrev Sydsvenskan i en artikel den 10. august 2009, og skuffede brugere fortalte til den svenske avis, at de ikke mente, at det var bibliotekets opgave at smide bogsamlingen ud. Ligesom artiklen malerisk beskrev, hvordan store lastbiler hentede metalbure fyldt med bøger, der skulle destrueres.

Den negative presseomtale fik bibliotekschef Elsebeth Tank til at aflyse resten af sin ferie for at afværge det, der let kunne blive til et lige så stort stormvejr, som det Hovedbiblioteket i København pludselig befandt sig i, da det var her, der blev skåret ned i bogbestanden på de mange hylder.

For der er altså ikke tale om 30 ton bøger – men snarere seks skriver Stadsbiblioteket i en pressemeddelelse, som også forklarer, hvad det er, der har fået biblioteket til at gå i gang med at se nærmere på sin samling.

- Biblioteket er ved at gennemgå sin samling og ser særskilt på de bøger, der ikke har været udlånt de sidste 10 år, forklarer de i pressemeddelelsen.

- Helt generelt er biblioteket ved at skabe plads på hylderne, så flere bøger kan vende forsiden ud mod lånerne.

De mange negative skriverier i pressen, har dog indtil videre ikke rystet de kommunale politikere, der står bag deres biblioteksleder.

- Det er længe siden, at et bibliotek bare var udlån af bøger, siger Stefan Lindhe, som sidder i kulturudvalget i Malmö.

Elsebeth Tank har tidligere været leder af blindebiblioteket i Danmark.

Følg med i Sydsvenskans dækning her http://sydsvenskan.se/malmo/article537263/Bokmalningen-ska-forklaras-.html

Skriv en kommentar