I Vordingborg kan brugerne selv anmelde

30-09-2009 af Anette Lerche
Web 2.0 kommer for alvor til Vordingborg, der lancerer nyt virtuelt mødested for sine brugere.

I Vordingborg vil brugerne fra i morgen torsdag den 1. oktober kunne klikke sig ind i et univers og skrive anmeldelser af de bøger, de har læst. Brugerne kan også tildele dem præcis det antal stjerner, de fortjener og finde på nye og bedre emneord.

Kort sagt, så er der fri leg, og Jane Grønbech, afdelingsleder Vordingborg Bibliotekerne håber, at Vordingborgs borgere vil tage siden til sig.
- Vi har brugt det i en uge blandt personalet, og vi synes, at det sjovt at se, hvad vores kolleger har læst, og hvad de mener om det, siger hun.

Hun håber meget, at biblioteket kan få brugerne til at logge på bruger-universet med deres egne navne.
- På den måde kan man genkende hinanden, og forhåbentlig kan vi få folk til at dyste på, hvem der er mest aktive, siger hun.

Det er Axiell, der har udviklet portalen Arena, der kommer til at fungere som et virtuelt mødested. Her kan brugerne udveksle erfaringer og inspirere hinanden. Samtidig lancerer siden også en ny måde at søge i bibliotekets materialer på. Væk er den avancerede søgning og nu står kun et enkelt søgefelt tilbage.

- Så hvis man søger på Jane Aamund, så får man sammen med søgeresultatet en række kategorier, man kan vælge imellem. For eksempel lydbog eller kærlighed, og så kan man vælge den kategori, man vil indsnævre sin søgning til, forklarer Jane Grønbech.

Axiell Arena får sin debut i Vordingborg, men flere biblioteker vil følge, skriver Axiell i en pressemeddelelse, og når dette sker, vil brugerne kunne trække på andre brugere fra andres bibliotekers erfaringer.


 

Skriv en kommentar