International litteraturfestival i Næstved

04-08-2009 af Sabrine Mønsted

World Wide Words – en international litteraturfestival i Næstved bliver en realitet efter, at Region Sjælland har skudt 1,8 millioner kroner i projektet.

Festivalen World Wide Words bliver ført ud i livet i august 2010, og ambitionen er at give børn og unge et anderledes møde med litteraturen, hvor digitale medier skal spille en væsentlig rolle – i form af sms-noveller, audio-walks og fortællende computerspil.

I løbet af 2009 varmes der op med blandt andet Poetry Slam-workshops på skoler og gymnasier.

- Vi håber, at de unge aktivt tager stilling til, hvad litteratur er for dem, og at de gennem årets aktiviteter kan opbygge et netværk med andre unge fra lokalområdet – og uden for landets grænser, siger formand for Udvalg for Kultur og Fritid, Birgit Lund Terp i Næstved Kommune.

Årlig begivenhed

Planen er, at festivalen skal være en årlig tilbagevendende begivenhed, og gøre det naturligt for skoler og biblioteker, at arbejde med litteratur, sprog og teknologi i løbet af året.

Om festivalen fortsætter ud over 2010, er ifølge chefkulturkonsulent i Næstved Kommune Charlotte Gudbjerg–Hansen afhængig af økonomi. Pengepuljen på 1.8 millioner fra Region Sjælland er et engangsbeløb til udvikling, så det er Næstved Kommune, der fremover skal finde pengene til festivalen, der er på flere millioner.

- Forhåbentlig kommer der entréindtægter og private sponsorer, så det kan løbe rundt. Måler er, at programmet op til festivalen skal være et gratis tilbud til skolerne, siger Charlotte Gudbjerg–Hansen.

Kunstneriske konsulenter

Konceptet for festivalen er udarbejdet i samarbejde med kunstnerisk koordinator Peter Campbell Bensted og kunstnerisk konsulent Janus Kodal.

- Vi vil drage så meget ny teknologi som muligt ind i festivalen, så vi skal have fat i pionerer på området. Teknologien bliver hurtigt forældet, og det er de kunstneriske konsulenters job at have følerne ude, siger Charlotte Gudbjerg-Hansen.

Skriv en kommentar