Unge ordblinde får konference

27-10-2009 af Tania Kejser
Med en konference den 29. oktober sætter Nota fokus på unge ordblinde. Konferencen er begyndelsen til en kampagne landet over, hvor unge med læsevanskeligheder bliver oplyst om, hvad de kan bruge biblioteket til.
Lav din egen manga-tegneserie, mød en ordblind forfatter eller lav dit eget computerspil. Der bliver talt direkte til unge ordblinde, når Nota (Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder) den 29. oktober over en hel dag holder konference. De inviterede er elever fra tre ordblinde-efterskoler og fra Ordblindeinstituttet i Ballerup.

Konferencen er begyndelsen på en kampagne, som Nota lancerer hen over efteråret. Kampagnen kommer ud til alle landets efterskoler med specielle tilbud til ordblinde, og skal informere eleverne om, hvad de kan bruge Nota til. I samme forbindelse er der oprettet en side på Facebook under navnet "Skab dig". Det er et lille forum, hvor man lige nu kan se en film om Omar Marzouk (som også er ordblind) - og som med tiden forhåbentlig bliver et mødested for unge med ordblindhed.

Skriv en kommentar