Ledigheden stiger

05-05-2009 af Anette Lerche
På bare en måned er ydeligere 21 bibliotekarer kommet på dagpenge. I alt er der 122 ledige bibliotekarer, der er medlem af en a-kasse.
Den økonomiske krise får bibliotekarledigheden til at stige.
Ifølge den nyeste ledighedsstatistik fra Akademikernes Centralorganisation er det nu i gennemsnit 2,7 procent af de forsikrede bibliotekarer, der er ledige. Det er en stigning i forhold til ledighedsstatistikken fra januar, hvor det kun var 1,9 procent, der var ledige.

122 ledige bibliotekarer
Oversætter man procenterne til antallet af ledige bibliotekarer, betyder det, at mens der i januar 2009 var 88 ledige bibliotekarer, så steg tallet i februar til 101, og stigningen fortsatte, således, at der er i de seneste tal fra marts er i alt 122 ledige bibliotekarer.
- Det er fra februar til marts en stigning på 21 bibliotekarer, og det er temmelig mange på en måned, konstaterer karriererådgiver i Bibliotekarforbundet Sofie Plenge.
- De hårdest ramte er dimittenderne, hvor vi kan konstatere, at der er nogen, der henvender sig, fordi de bliver ved med ikke at kunne få job. At gå ledig fra januar til maj er egentlig ikke lang tid, men sammenlignet med de seneste par år, så er det tydeligt, at de går længere uden job, forklarer Sofie Plenge.

Dimittenderne rammes hårdest
Hun kan også konstatere, at det især er blandt de privatansatte bibliotekarer, der fyres. Og så er der ingen tvivl om, at de kommende dimittender kommer til at mærke krisen.
- Derfor opfordrer vi også til, at man deltager i vores dimittendmøder i København og Aalborg den 3. og 4. juni 2009, siger hun. Her kan dimittenderne forvente både at få noget at vide om, hvordan de skal søge job, men også få understreget, hvor vigtigt det er at melde sig ind i en a-kasse.
Samlet set ligger bibliotekarledigheden en smule over den gennemsnitlige akademikerledighed, der er på 2,5 procent.
Desværre vil de kommende måneder næppe knække ledighedskurverne. Fra både Dansk Erhverv og fra EU er forventningerne, at de danske ledighedstal vil stige yderligere. Men samtidig melder Dansk Erhverv også, at på længere sigt er der grund til optimisme. Måske allerede efter sommerferien vil der igen komme gang i ansættelserne.
Find job
Internettet bugner af jobbaser, nogle retter sig specifikt mod bibliotekarer og cand.scient.bibl.'er, andre retter sig mod et bredere arbejdsmarked. Kom videre her i jagten på nyt job

Skriv en kommentar