Modeshow på biblioteket

12-10-2009 af Anette Lerche
500 besøgende på biblioteket en torsdag aften i Kolding. Det var dog ikke materialerne, men et modeshow, der tiltrak de mange besøgende.
Koldingbibliotekerne samarbejder gerne – også når City Kolding kontakter biblioteket for at høre, om biblioteket vil danne scene for et stort modeshow, hvor op mod 100 modeller skal vise, hvad byens modebutikker kan byde på.

Derfor sagde biblioteket ja tak og gennemgik sin strømkapacitet, så bibliotekets strømforsyning ville kunne håndtere storskærme, spots og højtalere.
Rent praktisk skulle catwalken bygges på bibliotekets torv, og modellerne skulle gå ad en vindeltrappe ned på catwalken, forbi de 500 tilskuere, der havde købt billetter til showet, og op ad en vindeltrappe i modsatte ende af catwalken.

Det hele løb af stablen torsdag den 1. oktober. Overskud var der ikke noget af til biblioteket.
- Nej, vi så det her som en mulighed for at afprøve, om biblioteket kunne rumme sådan en produktion, forklarer Lars Kristiansen. Der også understreger, at det har stor betydning for biblioteket at kunne profilere.

- Vi har mulighed for at vise os for 500 potentielle brugere og sender efterfølgende 500 ambassadører ud for biblioteket, fordi de har haft en god oplevelse hos os.
Et modeshow på biblioteket har måske ikke ligefrem ændret bibliotekarernes tøjstil radikalt.
- Vi er lige så moderigtige som vi plejer at være, konstaterer Lars Kristiansen.

Men at mode – og især i en by som Kolding, der også huser en designskole – også har en plads på biblioteket er han helt sikker på.
- Mode og design er kultur, den måde vi klæder os på er kultur og derfor hører det fint til på biblioteket.

Skriv en kommentar