Ny bacheloruddannelse i bibliotekskundskab og informationsvidenskab på Syddansk Universitet

24-03-2009 af Henrik Hermann
Syddansk Universitet vil også uddanne akademikere til bibliotekariske arbejdspladser.

Syddansk Universitet har netop fået endelig tilladelse til at udbyde en ny bacheloruddannelse i Biblioteksvidenskab og informationsvidenskab.

Uddannelsen udbydes fra 1. september i år. Den er netop – eller måske snarere omsider - blevet officielt godkendt af Videnskabsministeriet efter, at sagen har ligget og atter ligget – til høring i månedsvis i Kulturministeriet.

På sin hjemmeside skriver Syddansk Universitet blandt andet således: Dermed er Danmarks Biblioteksskoles monopol på at udbyde en bibliotekaruddannelse brudt.

En af tankerne bag den nye uddannelse er,   at der skal være mange sporskiftemuligheder for de studerende. Tanken er også at der skal være et tæt samarbejde med Danmarks Biblioteksskole, der tidligere har haft samarbejde med universitetet i Odense om uddannelse i kulturformidling.

Uddannelsens officielle titel bliver ”Bacheloruddannelsen i bibliotekskundskab og videnskommunikation ”. Den engelske titel fremgår af godkendelsen af den nye uddannelse, som er meddelt fra Videnskabsministeriet, og den lyder: Bachelor of Arts (BA) in Library Science and Knowledge Communication.

- Den nye uddannelse, vi tilbyder, retter sig ikke kun mod bibliotekssektoren. Jeg tror, der bliver masser af job for kandidaterne i store virksomheder, som har et enormt videns-flow, og som har brug for medarbejdere til at håndtere denne viden, siger leder for Institut for Litteratur, Kultur og Medier på Syddansk Universitet Johs. Nørregaard Frandsen.

Dekan for det Humanistiske Fakultet på Syddansk Universitet Flemming G. Andersen mener, at uddannelsen føjer endnu et kapitel til SDUs kerneområder:

- Den nye uddannelse er med til at styrke de kompetencer, vi allerede har inden for IT, kultur, medier og læring. Og så viser forløbet, at vi som universitet er hurtige til at reagere på aftagernes behov, fordi vi har et tæt og konstruktivt forhold til det omgivende samfund, siger Flemming G. Andersen på universitetets hjemmeside.

Da Bibliotekspressen.dk forleden talte med institutleder Johs. Nørregaard Frandsen brugte han blandt andet følgende talemåde:

- Vi venter stadig på den officielle godkendelse fra Videnskabsministeriet, men det forlyder, at Kulturministeriet nu har opgivet modstanden, og dermed bliver uddannelsen i Odense til noget.

Ventetiden på godkendelsen har ifølge Johannes Nørregaard Frandsen været meget lang, eftersom Akkrediteringsrådet 10. december meddelte sin godkendelse af den nye bacheloruddannelse. Bibliotekspressen.dk er kommet i besiddelse, af den endelige godkendelse, som er kommet efter længere tids ventetid og høring af Kulturministeriets holdninger til den nye uddannelse. Godkendelsen er dateret 19. marts, altså over tre måneder efter den positive indstilling fra Akkrediteringsrådet.

Skriv en kommentar