Optaget på SDU: Pænt uden at være prangende

07-08-2009 af Sabrine Mønsted

Dekan på Syddansk Universitet Flemming G. Andersen er godt tilfreds med, at 14 studerende begynder på SDU’s nye uddannelse i bibliotekskundskab og videnskommunikation den 1. september.

- Vi fik først den endelig godkendelse af uddannelsen den 1. april, så set i det lys er vi godt tilfredse med 14 studerende, siger han, og kalder resultatet: »Pænt uden at være prangende«.

- Vi er glade for at komme i gang og få erfaringer med uddannelsen. Til næste år vil vi jo have meget længere tid til at gøre opmærksom på os selv, siger han.

Til næste år er håbet et hold på 25-30 studerende.

- Det ville være et fint hold. Men nu skal vi først og fremmest have nogle erfaringer, siger han.

Mininum 15

På SDU’s hjemmeside står, at uddannelsen i bibliotekskundskab og videnskommunikation bliver oprettet, hvis der minimum er 15 studerede, der kommer ind på uddannelsen. Men tallet endte altså på 14. Studiet bliver dog alligevel en realitet.

- Der var 15 studerende den dag, vi talte op og sagde go til at starte. Én er så faldet fra i mellemtiden, siger Flemming G. Andersen og understreger, at 2. runde hvor de ledige pladser er åbne for alle interesserede, der opfylder kravene, fortsætter indtil studiestart, så antallet af studerende kan stadig stige.

Skærpet krav

Kravene er blandt andet to sprog på højt niveau eller 1 sprog på højt niveau og et fortsættersprog på b-niveau.

Dekan Flemming G. Andersen mener, at optaget på universiteterne generelt er højt i år i forhold til sidste år.

- Sidste år blev kravene til alle de humanistiske uddannelser skærpet, og det er gået op for de studerende i år, hvor mange har taget suppleringsfag, siger han.

Skriv en kommentar