Pernille Schaltz forlader Københavns Hovedbibliotek

20-11-2009 af Henrik Hermann

Efter to begivenhedsrige år med kontroversiel ommøblering på Hovedbiblioteket og stor debat om bogen som medie – og medvirken til en stor organisationsændring i Krystalgade, har Pernille Schaltz sagt sit job op. Der er ikke noget drama i opsigelsen, fortæller hun. Men for hende er det nu tid til lige at puste lidt ud.

 

- Jeg har brug for en pause.

Det siger Pernille Schaltz som begrundelse for at hun netop har opsagt sin stilling som leder af Hovedbiblioteket i København.

Et job, hvor hun i dén grad kom i vælten, da hun ”tillod sig” at møblere om på biblioteket og udtale at nogle bøger godt kunne komme i magasin og så kunne der bliver mere plads til de nye medier.

- Jeg har haft to meget spændende år. Jeg har også haft travlt. Der er sket meget her, og jeg har været utrolig glad for arbejdet, siger Pernille Schaltz til bibliotekspressen.dk og understreger, at der ikke er noget drama i hendes opsigelse.

Til Bibliotekspressen sagde hun om sit dengang nye job og sine planer i 2007, at hun ville gøre op med den kollektive ledelsesstil på Hovedbiblioteket, som forgængeren Børge Sørensen var fortaler for:

- Jeg er af den klare overbevisning, at hvis alle har ansvaret, så har ingen ansvaret. Der skal være klare retningslinjer for, hvem, der gør hvad. Jeg tror på, at når rammerne er sat, så giver det mere frihed til den enkelte medarbejder i sidste ende, sagde Pernille Schaltz blandt andet.

Den 37-årige bibliotekschef har nået rigtig meget de seneste to år, og hun har fået flere tillidsposter i biblioteksvæsenet. Blandt andet som medlem af bestyrelsen for Bibliotekschefforeningen.

- Jeg er nu ved at overdrage tingene her på hovedbiblioteket, og jeg forlader min stilling inden for den næste måned, siger Pernille Schaltz, der kom til jobbet på Hovedbiblioteket fra en stilling som udviklingschef på Aalborg Bibliotekerne. Hun regner med lige at puste ud en måneds tid, før hun vil kaste sig ud i at søge nyt job.

Kommentarer (1)

1. december 2009 kl. 10:51
Hatten af for en kvinde, som har turdet noget andet. Det er altid nemmere at lægge sig i forgængerens plovfure - hestene ved jo hvilken retning de skal gå .- end at skulle opdyrke nyt land. Vi har brug for nogle modige kvinder der tør tænke anderledes og har gå-på-mod til at føre det ud i livet.
Men vi har også brug for nogle ledere, som forstår, at vil man gøre op med noget fundamentalt selvfølgeligt i en organisation, som f.eks. her en ledelsesstil, så er det en længere proces, som skal gennemarbejdes og implementeres over en årrække, og her tænker jeg ikke på 2 år som en passende periode, for når jeg taler med folk fra Hovedbiblioteket i Krystalgade giver de udtryk for, at selve processen har været tumultarisk og har frataget dem arbejdsglæden, og sidstnævnte er den vigtigste ingrediens at bibeholde i en forandringsproces, for den er selve brændstoffet til at klare store omvæltninger på en arbejdsplads. Mvh TR v. Lejre Bibliotekerne Marianne Vergmann.

Skriv en kommentar