Så giv os da for helvede de Armani-jakker

26-05-2009 af Anette Lerche
Bibliotekaridentiteten er igen til debat – for er bibliotekarer i virkeligheden så ringe til at yde service, at det er bedre at hyre butiksansatte?

Debatten om knold-i-nakken og bibliotekarernes indadvendthed er blusset op igen. Denne gang er det professor i byudvikling og formand for Dansk Designcenter, Steffen Gulmann, der har pustet til de ulmende gløder, da han i et interview i Bibliotekspressen (læs artiklen) har luftet tanken om, at bibliotekarer burde have en slags uniformer, og »at det er lettere at lære en butiksuddannet de elementære greb i at være bibliotekar end at lære en bibliotekar de elementære greb i servicefaget«.

Ikke råd til uniformer
Ud over den debat, artiklen givet har rejst blandt bibliotekarerne i kantinen og på gangene på landets biblioteker, så har der også været reaktioner på Bibliotekspressens hjemmeside.
En bibliotekar fra Kolding fortæller under overskriften »Så giv os da for helvede de Armani-jakker!«, at i forbindelse med det nye biblioteksbyggeri i Kolding, så ville de ansatte gerne have tjekkede uniformer, men det rakte budgetterne ikke til.

Ingen introverte studerende
Også rektor på biblioteksskolen Per Hasle har skrevet en kommentar til artiklen. Han konkluderer, at Steffen Gulmann har en pointe i, at bibliotekernes funktion er under forandring, og at de biblioteksansatte derfor også bør udvikle sig. Men påstanden om, at bibliotekarer kan erstattes af butiksansatte, er rektor Per Hasle langt fra enig i.
»Ud fra den logik ville man kunne erstatte bankrådgivere med dørmænd, læger med opvaskere eller hvad ved jeg.«, skriver han i sin kommentar. Ligesom han langt fra er enig i påstanden om, at studerende på biblioteksskolen er introverte.
Følg debatten og kom med din egen mening.

Kommentarer (3)

19. juni 2009 kl. 14:54
Steffen Gulmann er uddannet HD i afsætning (1967), og han har ikke selv en designuddannelse. Men han er / har været direktør før designfirmaet 11 Danes.
Han er ikke direktør for Dansk Design Center, han er bestyrelsesformand.
I flg. Kraks blå bog er han ikke professor, men der imod ADJUNGERET professor, hvilket er noget ganske andet.
Hvor har journalisten deponeret sin research?
Hvor har redaktionen deponeret sin (kilde)kritiske sans?
19. juni 2009 kl. 19:24
Jeg ved ikke hvorfor ovenstående indlæg er publiceret tre gange?
Supplerende om forretningsmanden Steffen Gulmann:

2005 udnævnt til adjungeret professor ved CBS,
Centre for Marketing Communication = Institut for Afsætningsøkonomi
med henblik på at beskæftige sig med områderne designudvikling, kommunikation og vitksomhedsledelse.

Har udgivet:
71.956
CityDesign / Steffen Gulmann. - Kbh. : Gyldendal, 2005. 264 sider.

Kilde: http://frontpage.cbs.dk/insights/700010.shtml
29. juni 2009 kl. 09:45
Redaktionen sætter stor pris på sine kritiske læsere.
Vi beklager, at vi ikke har fået præciseret, at Steffen Gulmann er adjungeret professor – vi har dog aldrig påstået, at han er direktør for Dansk Designcenter. I artiklerne beskrives han som formand for Dansk Designcenter.
Venlig hilsen
Redaktionen

Skriv en kommentar