14 studerende skal læse bibliotekskundskab på SDU

30-07-2009 af Sabrine Mønsted

Den første september starter 14 studerende på Syddansk Universitets nye uddannelse i bibliotekskundskab og videnskommunikation.

Den nye uddannelse i bibliotekskundskab og videnskommunikation på Syddansk Universitet modtog 24 ansøgninger. Ud af de 24 blev de 14 optaget på den nye uddannelse, der har studiestart 1. september og er en 3-årig bacheloruddannelse.

18 af de 24 ansøgere havde den nye uddannelse som første prioritet, det vil sige, at fire ansøgere sandsynligis er sorteret fra på baggrund af de adgangskrav som kræves for at starte på bibliotekskundskab og videnskommunikation på SDU.

Uddannelsen giver adgang til kandidatuddannelser på SDU i blandt andet Kultur og Formidling, Webkommunikation, Pædagogik og Humanistisk Informations Videnskab.

Den nye uddannelse i Odense har haft hårde odds med hensyn til tilmelding af studerende, da uddannelsen først blev godkendt meget sent af akkrediteringsrådet og Kulturministeriet.

Lederen af Institut for Litteratur, Kultur og Medier på Syddansk Universitet, Johannes Nørregaard Frandsen har tidligere sagt til Bibliotekspressen, at han kunne tænke sig hold på 70 studerende, når uddannelsen for alvor kommer i gang.

Skriv en kommentar