Til kamp for e-ressourcerne

15-09-2009 af Tania Kejser
Google har det hele. Men det kan være uoverskueligt at navigere i de ofte mange millioner hits, som dukker op ved en søgning. Hvad de færreste ved er, at de med bibliotekets hjælp kan benytte en mere specialiseret form for søgning gennem e-ressourcerne.

I uge 39  slår alle landets hovedbiblioteker på tromme for e-ressourcerne. Brugerne skal vide, at artikler, leksika og e-bøger om alt lige fra litteratur, musik og naturvidenskab til teknik og forbrugerinformation er let tilgængeligt på biblioteket.

Bibliotekar på Roskilde Bibliotek, Charlotte Bide, står i spidsen for projektet. Hun er begejstret for e-ressourcerne, og håber, at de i fremtiden vil blive brugt af endnu flere.

- E-ressourcerne er et tilbud, som matcher rigtig mange menneskers behov for guidance i internettets jungle af viden. Folk er lykkelige for Google og de andre gode søgemaskiner. Men det kan være meget tidskrævende at navigere på nettet. Med e-ressourcerne kan man gå meget mere målrettet efter den rette viden. Og det er noget af det, vi som folkebiblioteker både kan og skal hjælpe folk med, siger Charlotte Bide.

Skriv en kommentar