45 procent flere studerende ind på IVA i København

30-07-2010 af Henrik Hermann
Optag: Med 162 nye studerende i København har Det Informationsvidenskabelige Akademi vendt 10 års afmatning til markant fremgang. Rektor Per Hasle glæder sig over fremgangen. Også på den nye uddannelse i Odense er stor stigning.
162 nye studerende på Det Informationsvidenskabelige Akademi i København er en fremgang på 45 procent, og rektor for IVA, Per Hasle er naturligvis meget glad for det store optag.

- Dette er en meget markant udvikling. Vi har vendt års afmatning til fremgang, og det skyldes både vores omorganisering, vores nye navn og vores nye forskningsprogram samt at vi har gjort meget for at synliggøre uddannelsen, siger rektor for Det Informationsvidenskabelige Akademi, Per Hasle til bibliotekspressen.dk.

I Aalborg er optaget nogenlunde status quo, der er i år optaget 43 studerende mod 44 i fjor Det begrunder Per Hasle med at Aalborg-afdelingen i fjor blev relativt hårdt ramt af besparelserne. Aalborgs stagnering ”trækker lidt ned” i statistikken, så den samlede fremgang for København og Aalborg bliver på 34 procent, men stadig en meget markant fremgang.

På Syddansk Universitet i Odense er fremgangen på studiet Biblioteks- og Informationsvidenskab også markant – her er der i år 34 ansøgere mod 21 i fjor, og dette er også en meget markant fremgang.

Hertil kommer, at studerende, der netop har fået afslag på andre uddannelse, kan vælge at søge ind på IVA eller på Biblioteks- og Informationsvidenskab i Odense. Det gav eksempelvis i fjor IVA yderligere 20 studerende.

Læs mere om optaget på IVA her og se tallene fra Den Koordinerede Tilmelding, KOT her.

Skriv en kommentar