Dansk Musikbiblioteksforening: BibZoom er mangelfuldt

06-12-2010 af Anette Lerche
BibZoom.dk er - set fra musikbibliotekarernes synspunkt - ikke helt i mål. Især formidlingsdelen halter stadig, skriver Dansk Musikbiblioteksforening i en udtalelse.
BibZoom.dk kan glæde sig over, at tilslutningen til siden vokser. Allerede nu har godt 90 biblioteker tilmeldt sig, og de biblioteker, der ikke har nået det endnu, skal nok få en chance for også at melde sig til, siger Flemming Munch fra Statsbiblioteket.

Samtidig med at tilslutningen er vokset siden sidste år, kommer Dansk Musikbiblioteksforening nu med en kritisk udtalelse med overskriften »Bibzoom er stadig langt på vej«. Kritikken fra foreningen går især på, at BibZooms formidling af musikken er mangelfuld.
»Grundlæggende mangler siden en ordentlig søgefunktion og såkaldte metadata, som gør det muligt at søge dækkende på de enkelte musiknumre«, skriver foreningen.

Flemming Munch ser frem til at mødes med foreningen senere i december for at drøfte kritikpunkterne. Men allerede nu siger han til Bibliotekspressen, at det næppe bliver helt enkelt at få metadata, der er bedre end dem, der bruges i dag.
- Vi har det metadata man kan købe, vi kan ikke få noget bedre. Problemet er at produktet jo er dynamisk, og at rettighederne er dynamiske.

Du kan læse hele udtalelsen fra Dansk Musikbiblioteksforening på Del Din Viden.

Skriv en kommentar