Bibliotek mest for unge

12-03-2010 af Tania Kejser
Københavns Kommune indvier i dag et bibliotek for unge på Blågårds Plads.

Studiebøger, rejsebøger, tegneserier, film, spil og fantasy. Ungdommen er i fokus på det profilbibliotek, Københavns Kommune åbner i dag. Biblioteket ligger på Blågårds Plads, og skal med sin unge profil lokke flere børn og unge indenfor.

Biblioteket huser i øvrigt også Demoteket, der er de unges egen kreative kunstproduktion, som andre nu får mulighed for at låne. Det kan for eksempel være digte, streetart-bøger, kunstfilm eller avantgardemusik. Der er særlige ambassadører tilknyttet, det vil sige unge, som dels formidler undergrundstilbud til andre unge, og dels afvikler diverse arrangementer.

- I mange unges bevidsthed er biblioteket stadig et kedeligt sted. Så hvis vi skal have dem til at interessere sig for det, skal de selv ind og være en del af det, siger Kirsten Egebo, der er projektleder på Blågårdens Bibliotek.

Er man ude efter bøger med stor skrift eller videobånd skal de hentes op fra kælderen, hvis man besøger biblioteket – men det betyder ikke, at folk, der har passeret teenageårene, ikke må komme på her For eksempel er der indrettet et område til småbørn, hvor forældre kan hygge sig med deres børn.

 

Skriv en kommentar