2000 børn har fået lektiehjælp på biblioteket

26-01-2010 af Tania Kejser
Gennem tre år har omkring 2000 børn fået lektiehjælp på 130 biblioteker.  Nu stopper støtten til projektet, men tre ud af fire biblioteker fortsætter lektiehjælpen.
Projekt Lektiehjælp på bibliotekerne begyndte i 2006 under stor bevågenhed - her med både daværende integrationsminister og kulturminister, Rikke Hvilshøj og Brian Mikkelsen.
Foto: Jakob Carlsen
Tilbuddet om lektiehjælp på landets biblioteker er blevet så fast en del af hverdagen, at man rigtig mange steder vælger at fortsætte, selv om bevillingerne til det tre-årige projekt snart løber ud. Det fortæller Ann Poulsen, konsulent i Styrelsen for Bibliotek og Medier, der i dag offentliggør en evaluerende rapport om projektet.

- Vi kan se, at bibliotekerne har været glade for at kunne yde deres bidrag i integrationsprocessen. Projektet har været rimelig nemt at gå til, og der har været god støtte undervejs fra Statsbiblioteket, ligesom hvert bibliotek har fået 30.000 kroner til markedsføring, fortæller Ann Poulsen.

Lektiehjælpen har primært været rettet mod børn af anden etnisk herkomst, da undersøgelser viser, at omkring halvdelen af børn i denne gruppe forlader folkeskolen uden at kunne læse og regne godt nok. I alt har bibliotekerne registreret godt 30.000 besøgende på de tre år, projektet har varet.

- Lektiecaféerne har fået god opbakning i lokalområderne. Det har været nemt at komme i de lokale medier og mange har meldt sig som frivillige. Ofte er det frivillige fra en organisation som Dansk Flygtningehjælp der varetager opgaven, og det gør også, at det er nemt for bibliotekerne at videreføre, siger Ann Poulsen.

Lektiehjælpen har i tre år været støttet af Integrationsministeriet og administreret af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Statsbiblioteket har ydet rådgivning i perioden.

Skriv en kommentar