Biblioteket lyser op…

15-02-2010 af Anette Lerche
Roskilde Bibliotek har sat spotlight på sig selv. Biblioteket lyser op, når biler passerer, og en lys-installation får livskraft af brugernes søgninger.
Roskilde Bibliotek set indefra,når lyset aktiveres af en forbipasserende bil. Foto: Roskilde Bibliotek
Den 12. februar og frem til 24. februar er Roskilde Bibliotek med sit ”Ekko af byen” med i Roskildes Ånd- og Videnfestival. Brugerne oplever et bibliotek, hvor børnene kan hoppe rundt på et bykort på gulvet i biblioteket og dermed aktivere lys og lyde af for eksempel Domkirken eller Festivalpladsen. Og når brugerne søger på bibliotekets maskiner, vil en lysinstallation afspejle aktivitetsniveauet.

Stine Staunsager Larsen, udviklingskon-sulent, forklarer.
- Projektet er udviklet sammen med Interactive Spaces, og da vi udviklede ideerne talte vi om biblioteket og dets omverdensfølsomhed. Det er jo et emne, der fylder hos os, altså hvor hurtigt vi reagerer på omverdenen, og at biblioteket er et udtræk af verden.

Rent fysisk har det blandt andet givet sig udtryk i et lysshow, der får liv af de biler, der passerer forbi biblioteket.

- Og lyset bliver til en helt kropslig oplevelse, når man står inde i biblioteket og mærker lyset bølge mod sig, siger Stine Staunsager Larsen.

Se mere på http://www.youtube.com/watch?v=l0SNWwBQsKA&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=0ym5uNoZs28&feature=player_embedded

Skriv en kommentar