Biblioteksskolen fyrer

09-02-2010 af Anette Lerche
Danmarks Biblioteksskole står over for to meget ubehagelige dage. 11 årsværk skal nedlægges, og i alt skal skolen spare 18 millioner kroner fordelt over de næste fire år.
Danmarks Biblioteksskole skal spare 18 millioner fordelt over de næste fire år. 11 årsværk nedlægges her i begyndelsen af 2010. Arkivfoto: Jakob Boserup

Danmarks Biblioteksskoles faldende antal af studerende får nu barske konsekvenser for skolens ansatte.  I dag, tirsdag den 9. februar, skal skolens medarbejdere i Aalborg have besked om, hvem der skal fyres. I morgen, onsdag den 10. februar, bliver det de ansatte i København, der skal have besked.
I alt skal 11 årsværk nedlægges.

Biblioteksskolen skal spare 4 ½ millioner kroner over de næste fire år. I alt 18 millioner skal barberes væk fra skolens budgetter – og det bliver især Aalborg, der skal holde for, når der fyres. Det er nemlig her, at der er færrest studerende per underviser, og det har været et af de parametre, der er blevet brugt, da ledelsen skulle tage stilling til, hvem der skal fyres.

Kommentarer (1)

10. februar 2010 kl. 17:11
At Danmarks Biblioteksskole igen skal svinge sparekniven er meget trist. Jeg finder det betænkeligt, selv om det muligvis er saglige parametre, der er bragt i anvendelse, at skolen i Aalborg (igen) skal holde for. Mon nogen ved, hvor fantastisk en uddannelsesinstitution DBAalborg er? Betænker ledelsen, hvor vigtigt, det er at give DBA medvind og energi? Jeg forfægter ikke at man kan vokse af kriser ... Jeg håber at alle de dygtige mennesker, der arbejder på DBA bliver stående i modvinden, og at de som desværre bliver fyret, får støtte og gode afskedsordninger.

Skriv en kommentar