Plakatsagen i Lyngby ender med en næse til borgmesteren

25-11-2010 af Anette Lerche
I efterårsferien blandede borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune, venstremanden Søren P. Rasmussen, sig i, hvordan biblioteket markedsførte et debatarrangement om krigen i Afghanistan. Resultatet blev, at biblioteket måtte fjerne alle plakater og ændre i arrangementsomtalen på hjemmesiden. Efterfølgende ville byrådet gerne have indblik i sagen, og det medfører nu, at borgmesteren vil blive tildelt en næse. En meget lang én af slagsen, konkluderer viceborgmesteren endda.
Borgmester Søren P. Rasmussen (V) får på mandag den 29. november en næse for sin indblanding i det, der er blevet til plakatsagen i Lyngby-Taabæk Kommune.

I efterårsferien krævede han, at biblioteket fjernede alle plakater og ændrede på arrangementsomtalen i forbindelse med et debatarrangement om krigen i Afghanistan. En fuldstændig overreaktion vurdede flere byrådspolitikere allerede dengang, og nu har hele byrådet haft lejlighed til at se sagen nærmere efter i sømmene.

Til lokalavisen Det Grønne Område siger viceborgmester i Lyngby Taarbæk kommune, Simon Phil Sørensen (S):
- Min forventning er, at Søren P. Rasmussen får en næse, der er så lang, at han kan lugte, hvad bibliotekarerne har med i madpakken, men jeg tror samtidig godt, han ved, at han ikke længere skal komme og blande sig i deres arbejde.

Næsen til borgmesteren har opbakning hos både SF, Konservative, De Radikale og Socialdemokraterne.

Trine Nebel Schou fra de radikale siger:

- Vi giver borgmesteren en markant næse og giver samtidig 100 procent opbakning til biblioteket. Vi vil understrege, at det er kritisabelt, det han har foretaget. Det kan godt være, at man som udenforestående ikke hæfter sig ved det her, men når man agerer i det lokalpolitiske liv, og man finder ud af, at borgmesteren går rundt og pålægger forvaltningsfolk censur, så er det meget alvorligt.

Allerede inden byrådet mødtes første gang om sagen, havde Søren P. Rasmussen beklaget sin ageren i sagen.

Se Bibliotekspressens tidligere dækning af sagen her.

Skriv en kommentar