Borgmesteren siger undskyld

27-10-2010 af Anette Lerche
Borgmesteren i Lyngby Taarbæk Kommune er nu ked af, at han blandede sig i bibliotekets markedsføring af et debatarrangement om krigen i Afghanistan.
Tirsdag den 26. november offentliggjorde lokalavisen Det Grønne Område et interview med borgmester Søren P. Rasmussen (V), hvor han undskylder, at han blandede sig i, hvordan biblioteket markedsførte et arrangement om krigen i Afghanistan. Borgmesterens indblanding betød, at biblioteket ændrede på omtalen af arrangementet på hjemmesiden og fjernede alle plakater for arrangementet.
- Nogen gange gør man noget i den bedste mening, og så går det alligevel galt, siger han til lokalavisen.

Fire partier fra Lyngby Taarbæk Kommunes byråd har bedt om at få borgmesterens fremstilling af sagen.

Til dem og resten af kommunalbestyrelsen vil borgmesteren sige:
- Jeg vil fortælle kommunalbestyrelsen, at når jeg ser på det nu, så kan jeg da godt se, at det kan fremstå, som om jeg har forsøgt at øve censur. Men intet er mig mere fremmed end censur, og det har aldrig været hensigten. Jeg fortryder og undskylder. Jeg har lært meget af denne sag, og den har givet mig en lektion i, hvordan jeg fremadrettet skal agere. Og så håber jeg meget, at vi kan stoppe det der, og glæde os over, at det blev et ualmindeligt godt og velbesøgt arrangement.

Se hele artiklen i Det Grønne Område

Danske Kommuner har også dækket sagen med to artikler. Se dem her og her.

Se tidligere artikler om sagen

Skriv en kommentar