Brugerne går alene på biblioteket

29-01-2010 af Tania Kejser
Siden den 11. januar har borgerne i Christiansfeld, Lunderskov og Vamdrup kunnet scanne sig ind på deres lokale bibliotek med deres sygesikringsbevis.
Åbningstiderne er udvidet og bibliotekaren er sparet væk det meste af ugen i tre sydjyske byer i Kolding Kommune. Nu skal brugerne vænne sig til at være alene på biblioteket. Dog er der på alle tre biblioteker betjening to gange fire timer om ugen.

- Her i begyndelsen har vi haft massiv personaledækning for at hjælpe brugerne i gang. Folk er overvejende positive, og der er en stemning af, at det her skal nok gå, fortæller Berit Marie Hermansen, der er leder af lokalbibliotekerne i Kolding Kommune.

De betjeningsløse biblioteker har alle en telefon, så brugerne stadig kan komme i kontakt med en bibliotekar på hovedbiblioteket.

- Meningen er at folk kan ringe hvis de har  tekniske problemer, men dem har der ikke været så mange af. Et af dem, vi følger op på lige nu er, at folk ikke kan scanne sig ind, hvis magnetstriben på deres sygesikringskort er slidt, siger Berit Marie Hermansen.

For at have hånd i hanke med, hvad der foregår på bibliotekerne, er der sat videoovervågning og tyverialarm op.
- Det er en tillidssag at vi overlader vores biblioteker til brugerne, men vi har aldrig haft problemer, og jeg tror heller ikke vi får det nu, siger Berit Marie Hermansen.

Skriv en kommentar