Dansker får patent på ny teknologi til internetsøgning

16-02-2010 af Tania Kejser
En dansk opfinder har udviklet en søgemaskine,  som finsorterer efter emner og fagområder. ”Forskellen på os og på Google er som forskellen på et folkebibliotek og for eksempel Juridisk Fagbibliotek”, siger manden bag opfindelsen.

I fremtiden bliver det nemmere at søge på internettet efter specifikke faglige emner. I hvert fald hvis en ny søgeteknologi slår igennem. Teknologien er udviklet af den danske jurist og it-konsulent Søren Alain Mortensen, der siden 1998 har arbejdet på opfindelsen. Nu er patentet gået igennem i Europa, og er undervejs i USA.

Tricket ved søgemaskinen er, at den kun inkluderer de websider, der har med et bestemt fagområde eller emne at gøre.

- Når man ser en juridisk tekst, kan man genkende genren ud fra sprogbrugen. Den viden om sprogstrukturen har vi lagt ind i et filter, så webcrawleren kan sortere en masse fra allerede ved høstningen. En søgning på ”ged” i den juridiske søgemaskine vil således finde frem til resultater om EU´s direktiver om gede- og fåreavl, siger Søren Alain
Mortensen til Version2, som udgives af Mediehuset Ingeniøren.

Ifølge Søren Alain Mortensen findes der ikke nogen lignende søgemaskine på markedet i dag. Det første produkt der kommer ud af teknologien bliver en reklamefinansieret søgemaskine til juridisk brug, både på engelsk og dansk, og siden er planen at sælge teknologien til virksomheder og myndigheder.

Læs mere på om den nye teknologi her.

Skriv en kommentar