Del Din Viden prisen til wiki-artikel fra Silkeborg

06-11-2010 af Anette Lerche
10 nominerede har været med i opløbet om titlen som Årets artikel på Del Din Viden. I sidste ende pegede dommerpanelet på Claus Juhl Knudsens artikel ”Brugerinddragelse, videndemokratisering og wiki-teknologi”. Med titlen følger en check på 10.000 kroner.
Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost uddelte Del Din Viden-prisen til årets bedste artikel på det brugerdrevne site Del Din Viden.

Bibliotekarforbundets formand Pernille Drost uddelte lørdag den 6. november prisen til årets bedste artikel på Del Din Viden.
Prisen er sponsoreret af Litteratursiden og Jakob Boserup Fotografi.
Sitet er vokset siden det gik i luften for et år siden, og nu rummer det knap 100 artikler. Vinderen af prisen i år er ”Brugerinddragelse, videndemokratisering og wiki-teknologi”, skrevet af Claus Juhl Knudsen, der er ansat ved Silkeborg Arkiv, som er en afdeling ved Silkeborg Bibliotekerne.

Begrundelsen
I begrundelsen for nomineringen skrev dommerpanelet:
”En fyldig, grundig og ærlig artikel om et aktuelt emne – wiki’er – som mange i faget kigger på. Artiklen gennemgår et konkret projekt og indeholder både teori, diskussion og konkrete erfaringer. Artiklen videreformidler erfaringer fra et wiki projekt på en fyldestgørende og meget ærlig måde. Der er medtaget både de gode og de mindre gode erfaringer, og artiklen vil være en stor hjælp for kollegaer, der leger med tanket om egne wiki projekter.
Mht. formidling er artiklen godt struktureret. Artiklen er lang men godt opdelt med underafsnit, og den er skrevet i et godt og forståeligt sprog.”

Nybagt far
Prisvinderen kunne desværre ikke være til stede ved prisuddelingen, fordi han netop er blevet far til sit tredje barn. Men det var en glad prisvinder, Bibliotekspressen talte med inden prisuddelingen.
- Min artikel beskriver kort og godt de muligheder og udfordringer, der er med brugerinddragelse. Vi beder brugerne om selv at skrive deres artikler, og det stiller krav til brugerne, siger Claus Juhl Knudsen.
Pengene, der følger med prisen, skal ikke umiddelbart gå til babytøj.
- Jeg har talt med min kone om, at det da er mine penge, så de skal bruges på noget særligt, måske bliver det til nogle nye højtalere, siger Claus Juhl Knudsen.

Se mere om prisen her.

Læs hvad Silkeborg Bibliotekerne skriver om Del Din Viden prisen her

Skriv en kommentar