Finanstilsynet siger god for afskaffelse af ydelsesgarantierne

01-12-2010 af Anette Lerche
Finanstilsynet har nu givet endeligt grønt lys for, at det er i orden, at Sampension har afskaffet de ydelsesgarantier, selskabet ellers havde lovet kunderne.

Det er i orden at afskaffe ydelsesgarantierne. Det er Finanstilsynets konklusion efter at have kigget Sampensions ophævelse af garantierne efter i sømmene. Men samtidig giver Finanstilsynet Sampension en påtale for ikke at have været bedre til at informere kunderne om, at en afskaffelse eller en ændring af garantierne kunne være en mulighed.

Med sin afgørelse konkluderer Finanstilsynet, at Sampensions kunder ikke er stillet økonomisk ringere efter afskaffelsen af ydelsesgarantierne. Men forudsætter samtidig, »at Sampension skal tilrettelægge sin investeringsgaranti, så kunderne opnår størst mulig sikkerhed for, at de policimæssige ydelser kan udbetales«.

Finanstilsynets godkendelse vil betyde, at Sampension næppe bliver ene om at ophæve garantierne. Også Finanssektorens Pensionskasse (FSP), Pædagogernes Pension (PBU) og Juristernes og Økonomernes Pensionskasse (JØB) kan meget vel følge trop og droppe deres garantier.

I kølvandet på historien om, at Sampension vil droppe garantien følger nu også kritik af Sampensions bestyrelse.
I Berlingske Tidende kritiserer flere eksperter medlemmer af bestyrelsen for ikke at være dygtig nok, og siger at Sampensions generelle dårlige økonomi bør få konsekvenser.
- Man kan sige, at det er fortidens synder, Sampension kæmper med i dag, siger pensionsekspert og aktuar Jørgen Svendsen til Berlingske Tidende.
Kritikken tilbagevises af Sampension som ikke mener, at det nytter at være bagklog i denne sag, og selskabet understreger, at fokus er på at skabe vækst i selskabet.

Bibliotekarforbundet har godkendt Sampensions ophævelser af garantierne, men vil samtidig undersøge, om Sampension er det bedste pensionsselskab for bibliotekarerne.

Skriv en kommentar