Flere vil have del i biblioteksafgiften

02-12-2010 af Anette Lerche
Musikerne vil have en større andel af biblioteksafgiften. Det er urimeligt, at de kun får tre procent af pengene, når de står for 20 procent af udlånet, skriver blandt andet Dansk Musikerforbund i et åbent brev til kulturminister Per Stig Møller (K).
3,6 procent – det er hvad der tilfalder de danskere musikere af biblioteksafgiften. Og det er urimeligt, når vi står for 20 procent af udlånet, skriver blandt andet Dansk Musikerforbund i et åbent brev til kulturminister Per Stig Møller (K).

Du kan læse hele det åbne brev til kulturministeren via Politikens hjemmeside.

Til Politiken siger formand for musikerne Anders Laursen:
»Da vi mødtes med ministeren i forsommeren påpegede en af hans embedsmænd direkte, at der virkelig var et grimt misforhold, og ministeren gav ham og os ret. Derfor synes vi virkelig, det er ærgerligt, hvis han ikke vil gøre noget ved det. Vi har talt med forfatterne, og det kom der ikke noget ud af. Nu må Per Stig og hans kolleger tale om det«, siger musikernes formand.
Men understreger igen, at der ikke er tale om et angreb på forfatterne.
»Nej nej, jeg mener endnu ikke, at loyalitetens magiske sammenhæng mellem os og dem er brudt. Vi tillader os at bare at gøre opmærksom på det her misforhold. For det holder jo ikke længere«.

Skriv en kommentar