Gladsaxe gør klar til iphone og Android

11-03-2010 af Tania Kejser
Smut hurtigt og nemt på biblioteket med din smartphone. Den mulighed får brugerne over alt i landet, når de om få måneder kan hente en biblioteks-applikation ned til deres smartphone.
 Gladsaxe Bibliotek, er i samarbejde med Axiell Library Group i gang med at udvikle et system, der kan gøre bibliotekets databaser tilgængelige på smartphones som iphone og Googles Android.

- Man har simpelt hen et ikon liggende på sin iphone, og er gennem det koblet op på sit biblioteks database. Når man klikker på ikonet, er man automatisk logget ind, og kan nu søge efter materialer og forny sine lån, fortæller udviklingschef i Gladsaxe, Esben Fjord.

Den første version af biblioteks-applikationen bliver meget klassisk, og man kommer ikke til at kunne så meget andet end det, man i forvejen kan ved at gå på nettet med sin smartphone.

- Til gengæld kan man gøre det på en måde, der er specialtilrettet til ens smartphone. Det vigtige er, at vi nu er i gang, og har muligheden for at blive ved med at udvikle. Jeg forestiller mig, at man i de næste versioner får muligheden for at tale sin søgning ind, eller kan søge på forskellige bogforsider. Der er masser af muligheder, fordi vi har fået stablet et godt udviklingsmiljø på benene, siger Esben Fjord.

Biblioteks-applikationen bliver ikke forbeholdt Gladsaxe Biblioteks brugere. Alle biblioteker, der har et samarbejde med Axiell kan tilbyde deres brugere at downloade applikationen.

Skriv en kommentar