Hovedbestyrelsesvalget: Tre nye kom ind, mens én røg ud

07-12-2010 af Henrik Hermann
Tine Jørgensen, Jette Fugl og Pia Olsson er de tre nye medlemmer af Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse fra januar 2011. Den erfarne Søren Kløjgaard blev stemmesluger og nummer ét med 681 personlige stemmer, mens Nina Thorsted Petersen ikke opnåede genvalg.  Læs her, hvad en glad vinder og en ærgerlig taber mener om valgets udfald.

Når Bibliotekarforbundets nye hovedbestyrelse træder sammen første gang, vil der være tre nye ansigter i forsamlingen: Tine Jørgensen tidligere studenterobservatør og nu ansat hos IBM Danmark, København, opnåede bedste resultat blandt de nyvalgte, nemlig 469 stemmer og dermed en 5. plads. Jette Fugl, LIFE biblioteket, Københavns Universitet, opnåede 389 stemmer og lige efter fulgte med 387 stemmer Pia Olsson, Nørrebro Bibliotek og Medborgercenter, København. Tine Jørgensen siger til bibliotekspressen.dk:

- Jeg er rigtig glad for at være valgt ind med et stort antal stemmer, og jeg glæder mig til at arbejde i hovedbestyrelsen som en repræsentant for det private område, siger hun og tilføjer:

- Selvfølgelig har jeg erfaring fra arbejdet som studenterobservatør med taleret, men nu skal jeg også til at bruge min stemmeret. Jeg vil naturligvis arbejde for de ting og værdier, jeg lægger vægt på, og det er for eksempel netværk og hvordan netværk kan fungere for medlemmer af en faglig organisation, siger Tine Jørgensen.

Efter stemmeslugeren Søren Kløjgaard, Hasle/Gellerup, på en førsteplads med hele 681 stemmer, fik Camilla Sejerøe, Odense Centralbibliotek, en andenplads med 534 stemmer. Derimod opnåede Nina Thorsted Petersen, ligeledes Odense Centralbibliotek, ikke genvalg, hun er i stedet første suppleant, mens Peter Brandsborg, Vesthimmerlands Biblioteker, blev 2. suppleant. Nina Thorsted Petersen siger om udfaldet:

 - Jeg er rigtig ærgerlig over ikke at være kommet ind, især når det var så tæt ved. Jeg synes, at jeg har kæmpet for sagen, været aktiv under hovedbestyrelsesmøderne og så oven i købet været med til at få gennemført mærkesagen fra sidste gang, jeg gik til valg - nemlig fastfrysning af kontingentet, siger Nina Thorsted Petersen, som var blot en håndfuld stemmer fra at opnå genvalg. Hun tilføjer:

- Når det så er sagt, så håber jeg, den nye hovedbestyrelse får et lige så godt forløb, som den nuværende har haft her de seneste to år. Vi har haft et rigtig godt og givtigt samarbejde med ihærdighed, sjov og respekt for hinandens holdninger. Jeg vil ønske den nye hovedbestyrelse alt mulig held og lykke med det spændende arbejde og sige en stor tak til den nuværende for to gode, lærerige år. Jeg vil gerne fortsætte med hovedbestyrelsesarbejdet, så at genopstille er bestemt ikke udelukket, men der kan ske meget på to år, så lad os se, hvordan landet ligger til den tid.

To hovedbestyrelsesmedlemmer havde valgt ikke at genopstille, nemlig Mette Kjeldsen Sloth, Frederiksberg Bibliotek og Jens Dam, Syddansk Universitetsbibliotek.
Stemmeprocenten til Hovedbestyrelsesvalget 2010 var 32,9 procent og dermed på niveau med tidligere valgår. Medlemmerne stemte også ja til vedtægtsændringerne.

Læs mere om valgresultatet her

 

 

 

 

Skriv en kommentar