Ny biblioteksstruktur i København er i gang

05-01-2010 af Tania Kejser
Ny struktur på de københavnske biblioteker skudt i gang. Ikke alle steder med stor succes.
Efter nytår kunne medarbejderne fra fem lokalområder i København møde på arbejde til en helt ny arbejdsplads. Med årsskiftet følger nemlig en ny, decentraliseret struktur, hvor bibliotekerne er blevet lagt sammen med deres nærmeste samarbejdspartnere, som for eksempel kulturhuse i bydelen.

Det er ikke alle steder den nye struktur er på plads. Medarbejderne på Vesterbro Bibliotek mangler stadig en del informationer om hvad dagligdagen kommer til at bringe, nu hvor biblioteket er lagt sammen med Kulturhus Vesterbro og måske også Sydhavnens Bibliotek.

- Grundlæggende er jeg positiv, fordi jeg regner med at det bliver godt at samarbejde. Men lige nu ved medarbejderne bare så lidt om, hvad der skal ske, at det skaber frustration, fortæller Britt Jakobsen, som er tillidsrepræsentant på Vesterbro Bibliotek.

- Vi håber meget, at der bliver nogle midler til at skabe de fysiske rammer så de her nye samarbejder kan fungere, men det ved vi heller ikke endnu. Vi venter alle på et møde den 15. januar, hvor der vist kommer flere informationer på bordet,  siger Britt Jakobsen.

På Sundby Bibliotek er forandringen sket i anderledes rolige rammer. Her har man arbejdet sammen i den nye institu-tion et par måneder før sammenlægnin-gen blev en realitet.

- Det er ikke så stor en omvæltning for os, fordi vi begyndte det udvidede samarbejde allerede for et par måneder siden. Før det arbejdede vi også sammen, når der var grund til det, derfor er vores opgaver stort set de samme i dag som da vi tog på juleferie, siger Helle Stenbæk, tillidsrepræsentant på Sundby Bibliotek.

Sundby og Rhodosgade bibliotek er kommet under samme administrative hat som Kvarterhuset Jemtelandsgade, hvor biblioteket i forvejen bor. Desuden er Idræts- og Kulturhuset Prismen blevet en del af den samarbejdende institution.

De fem områder i København, hvor bibliotekerne lægges sammen med tætte samarbejdspartnere, er Sundby, Vanløse, Indre Nørrebro, Vesterbro og Nordvest.

Skriv en kommentar