Odenses stadsbibliotekar forlader sin post

02-11-2010 af Sabrine Mønsted
Sammenlægningen af biblioteker og borgerservice i Odense Kommune får nu stadsbibliotekar Lene Byrialsen til at forlade sin stilling efter otte år. Personalet er overrasket over beslutningen. 
Odense Kommune og stadsbibliotekar Lene Byrialsen har ikke kunne enes om en fusion af bibliotekerne og kommunens borgerservice. Resultatet er, at Lene Byrialsen stopper fra i dag den 2. november 2010.

I pressemeddelsen fra Odense Kommune står blandt andet:

"På centrale punkter har parterne ikke kunnet mødes på tilfredsstillende vis, og der er derfor enighed om, at det er bedst for alle parter at stoppe samarbejdet.

- Det har været nogle spændende og udfordrende år, og jeg har været glad for det gode samarbejde med både de mange samarbejdspartnere i og udenfor biblioteksvæsenet og med personalet. Nu glæder jeg mig til nye udfordringer, udtaler Lene Byrialsen, der bl.a. påtænker at gå i gang med videreuddannelse.

Set i lyset af ovenstående er det aftalt, at Lene Byrialsen fratræder sin stilling med det samme."


Overraskelse

I morges fortalte den nu tidligere stadsbibliotekar sammen med Odense Kommunens administrerende direktør for By- og Kulturforvaltningen Søren Bonde Hansen nyheden til et overrasket personale.

Stemningen har ifølge Kent Skov Andreasen, der bliver konstitueret stadsbibliotekar, været præget af overraskelse.

- Det er altid overraskende, når ens chef pludselig ikke længere er ens chef, siger han, men understreger, at personalet har været glade for, at de har fået besked med det samme, og at både Lene Byrialsen og kommunens administrende direktør sammen overbragte nyheden og fortalte om motiverne for hendes afgang.


Læs selv pressemeddelsen  Skriv en kommentar