Palles Gavebod åbner 16. august

17-06-2010 af Henrik Hermann
16. august er den officielle dato for åbningen af det nye, interaktive, nationale website for børn. Den noget forsinkede åbning fejres med  forskellige events, når sommerferien er rindet ud, og så skal de danske ”tweens” udfordres med spil, film, bøger og musik på den fælles formidlingsplatform, som Copenhagen Bombay har udviklet sammen med Dansk BiblioteksCenter.

Den endelige officielle åbningsdato fremgår af bladet  BIBLIOTEK OG MEDIER, som udgives af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Som Bibliotekspressen for nylig har beskrevet, har visse tekniske problemer drillet Palle og hans gavebod, som ellers blev lanceret i marts på Danmarks Biblioteksforenings årsmøde i Esbjerg. Et af problemerne er at få de forskellige systemer til at tale sammen, så åbningen af gaveboden er trukket ud.

Ni redaktioner med 80 børnebibliotekarer arbejder lige nu på sitet. Bibliotekspressen følger Palle, som kan ses som en slags afprøvning af visionen om etablering af Danskernes Digitale Bibliotek.

På Styrelsen for Bibliotek og Mediers hjemmeside kan man læse, at udviklingen af Palles Gavebod i samarbejdet med firmaet Copenhagen Bombay ifølge kontrakten koster 11 millioner kroner.

Baggrunden for etableringen af Palles Gavebod er en erkendelse af et behov for at udvikle folkebibliotekernes virtuelle tilbud for børn i alderen 8-12 år. Intentionen er at udvikle et børnewebsite med en tæt kobling mellem aktiviteterne på nettet og i det fysiske rum på folkebibliotekerne, og websitet  vil formidle en bred vifte af forskellige typer materialer.

Spørgsmålet er så, hvornår Palles Gavebod forsynes med et ”til salg” skilt - sådan forstået, at selve driften af Danmarks første nationale børnesite bliver udbudt.

 

Skriv en kommentar