Palles Gavebod er klar til start

13-08-2010 af Tania Kejser
Nu kan der bestilles materialer og høres musik på Palles Gavebod, der åbner på mandag. Copenhagen Bombay har testet på de nye moduler de sidste 14 dage – og erklærer gaveboden klar til start.
Børnene har kunnet besøge Ophelia (billedet) og de andre skæve eksistenser på Palles Gavebod siden maj. Men nu bliver det alvor, når gaveboden på mandage går fra betaversion til at være helt officiel.

Efter nogle måneder i en betaversion, er de endelige moduler i Palles Gavebod nu på plads. Copenhagen Bombay, der står bag teknik og design, har haft en stor opgave i forhold til at få alle 98 kommuners forskellige bibliotekssystemer til at spille sammen i ét samlet system. Det er lykkes nu.

- Bestillingssystemet er færdigt, og vi har fået åbnet op for modulerne ”mobil” og ”internet”.  Udfordringen har især været at få bibliotekssystemets måde at arbejde med værker på til at spille sammen med den digitale verden. På Palles Gavebod skal man for eksempel kunne foromtale en film eller en bog, som endnu ikke er lagt ind i systemet – og få det til at spille sammen med systemet, når bogen eller filmen så udgives, forklarer Klaus Støvring fra Copenhagen Bombay.

En anden stor post på teknisk og tidsmæssigt har været at integrere BibZooms services i gaveboden.

Det er jo simpelt hen så stort at man nu kan høre og downloade musik også. Desuden har vi fået lov til at køre konkurrencen ”Årets børnesang” hos os – den lå tidligere op Kodas hjemmeside, fortæller Klaus Støvring.

Palles Gavebod får mandag fra betaversionen til en fuldgyldig version som kan det, man hele tiden har villet. Mange biblioteker åbner med et ordentlig brag – og den officielle festivitas finder sted på Roskilde Bibliotek, hvor blandt andet Jens Thorhauge fra Styrelsen for Bibliotek og Medier er med til at åbne gaveboden. Arrangementet foregår fra klokken 14 – 18. Læs programmet her.

Skriv en kommentar