Plakatsag får borgmester i modvind i lokalpressen

20-10-2010 af Anette Lerche
Sagen i Lyngby, hvor biblioteket måtte fjerne plakater og ændrer omtalen af et arrangement om krigen i Afghanistan efter borgmesterens indblanding, lever videre. Fra borgmesterkontoret lød det i går til Bibliotekspressen, at det var bibliotekspersonalet, der havde overreageret og taget plakaten ned, og at borgmesteren slet ikke havde set plakaten. Men bibliotekschef Susanne Rømeling forklarer til lokalavisen Det Grønne Område, at det var borgmesteren, der ville have plakaten fjernet.
Hvad der er op og ned i plakatsagen i Lyngby kan være svært at gennemskue. For hvem er det egentlig, der har overreageret og beordret plakaterne pillet ned? Er det borgmesteren eller biblioteket?

I hvert fald er det tydeligt, at borgmester Søren P. Rasmussen (V) undervejs i forløbet har ændret forklaring. Mandag den 18. oktober forklarede han præcist, hvilken tekst på plakaten, der gjorde, at han tog sagen op med biblioteket. Han sagde også, at han da godt vidste, at biblioteket ville tage plakaten ned, når han henvendte sig, og at han derfor påtog sig ansvaret i denne sag.

Dagen efter, tirsdag den 19. oktober, sagde borgmesteren, at han slet ikke havde set plakaten, og at det var personalet, der overreagerede i sagen. Han havde blot spurgt ind til sagen, og han forventede da, at kommunens medarbejdere var så professionelle, at de selv kunne vurdere, at der ikke var noget galt med plakaten.

Borgmesteren forlangte plataken fjernet
Som noget nyt kommer bibliotekschef Susanne Rømeling med sin version af forløbet.
Hun forklarer til lokalavisen Det Grønne Område, at hun efter borgmesterens henvendelse så på omtalen af arrangementet på hjemmesiden og på plakaten.
 
Hun vurderede, at der var et problem med teksten på hjemmesiden og fik den forkortet. Så skrev hun en redegørelse til borgmesteren, hvor hun forklarede om baggrunden for teksten på hjemmesiden. Hun skrev også en mail til forvaltningen, hvor hun forklarede, at plakaten kun rummede faktuelle oplysninger om tid, sted, pris og lignende.
- Alligevel ville borgmesteren have plakaten fjernet, siger Susanne Rømeling til Det Grønne Område.
Den forklaring erklærer borgmesteren sig uenig i.
Han siger til Det Grønne Område:
- Jeg har slet ikke set plakaterne, men fik at vide af en borger, at der var problemer med teksten.

Se Det Grønne Områdes artikel her

Læs Bibliotekspressens tidligere nyheder om sagen:

Borgmesterindblanding fjernede Afghanistanplakater på biblioteket

Plakaten var sober

Skriv en kommentar