Kulturminister: Ramasjang og Danskernes Akademi skal kunne ses på biblioteket

05-02-2010 af Henrik Hermann
Danmarks Radio sidder hårdt på deres rettigheder. Det har ført til den groteske situation, at bibliotekerne ikke må vise det indhold, som de selv er med til at producere til DR-programmer som Danskernes Akademi, Deadline 17 og Ramasjang. Kulturminister Carina Christensen (K) lover Bibliotekschefforeningen hjælp til at løse problemet.
Kulturminister Carina Christensen vil hjælpe med at finde en løsning, så bibliotekerne kan vise de programmer, de selv er med til at producere.
Foto: Jakob Boserup

På Bibliotekschefforeningens årsmøde i Vejle lovede kulturminister Carina Christensen at prøve at løse det groteske problem, at bibliotekerne gerne i nye partnerskaber må producere indhold til Danmarks Radios programmer som Danskernes Akademi, Ramasjang og Deadline 17 – men ikke må vise udsendelserne på biblioteket.

Det var Børge Søndergaard, udviklingschef på Hjørring Bibliotekerne, der rettede en bøn til kulturministeren og spurgte, hvad hun vil gøre ved det problem.

Kulturminister Carina Christensen, der var inviteret som taler på Bibliotekschefforeningens årsmøde i Vejle svarede hertil:

- Det vil jeg gerne hjælpe med. Som jeg forstår det, skal det problem afklares med rettighedshaverne. Der arbejdes på at finde en løsning, og det understøtter jeg meget gerne, lovede kulturministeren.

På årsmødet var der også paneldebat, mellem  Christiansborgpolitikerne Pernille Frahm (SF) og Karin Nødgaard (DF), og her blev problemet med DR også diskuteret.

Formanden for Bibliotekschefforeningen, Mogens Vestergaard, Roskilde Bibliotekerne, spurgte kulturministeren til et overbygningsråd og en sikring af samarbejde og arbejdsfordeling mellem statslige og kommunale biblioteker. Forslaget er stillet af Bibliotekschefforeningen.

Kulturministeren ville ikke gå i detaljer om det arbejde, der lige nu foregår i det såkaldte Carina Christensen-udvalg om folkebibliotekernes rolle i vidensamfundet, men hun afviste ikke muligheden af et overbygningsråd og sagde om samarbejde mellem stat og kommune:

- Det er helt afgørende, at vi har et tæt samarbejde. Vi skal respektere det kommunale selvstyre. Jeg vil være interesseret i næsten enhver model  til et styrket samarbejde og dialog, lød det blandt andet fra kulturministeren.

Der var over 100 deltagere, flere end i mange år på årsmødet. Læs mere om bibliotekschefforeningens generalforsamling og anbefalinger på Bibliotekschefforeningens hjemmeside.

 

Skriv en kommentar