Søg og find alt på mobilen hos silkeborgbib.dk

26-08-2010 af Henrik Hermann
Ubegrænset adgang til bibliotekets hjemmeside via mobilen præsenteres nu af Silkeborg Bibliotekerne som de første i Danmark med en mobilløsning, der viser brugerne indhold fra både hjemmeside og bibliotekets database i én samlet præsentation. Biblioteket udvikler nu flere applikationer.

Glem pc’en, når du skal reservere materialer. På mobilen har brugerne adgang til ”Min side” på Silkeborg Bibliotekerne og kan hurtigt reservere. De kan også se, hvad de har lånt og forny lånene.

Systemet, der gør det nemt at reservere materialer via mobilen, er baseret på Summa-teknologien og udviklet i samarbejde med Statsbiblioteket, oplyser webredaktør Jørgen Høst og udviklingschef Hans Jørgensen i en pressemeddelelse fra Silkeborg Bibliotekerne.

Bag den nye hjemmeside til mobilbrugere ligger et omfattende projekt BibMobil, hvor brugerinddragelse har været i højsædet. Projektet skulle afdække, hvordan og i hvilke situationer, bibliotekerne kan give relevante tilbud til brugerne.

Ikke overraskende har brugerne i en af projektets undersøgelser svaret, at de helt basalt ønsker sig adgang til søgning, reservering og fornyelser af lån samt mulighed for at se, hvad de har lånt.

Et andet udtalt ønske fra brugene i undersøgelsen er applikationer til iPhone og Android mobiler. Silkeborg-bibliotekerne udvikler nu flere applikationer. Eksempelvis er der allerede fremelsket en ”find bogen på nærmeste bibliotek”-stregkodescanner til androide mobiler og en nyhedsliste-applikation til iPhone.

Silkeborg har ændret sin hjemmeside til den kortere adresse silkeborgbib.dk, du kan også tilgå sitet ved at sms'e teksten silbib mobil  til 1220, hvorefter du modtager et link og kan komme nemt ind i Silkeborg Bibliotekernes univers, hvor systemet tilpasser visningen efter størrelsen på mobiltelefonens skærm.

Læs mere på Del Din Viden, herunder en artikel om Silkeborg-projektet her. 

Skriv en kommentar