Sparekniven rammer to filialer i Hvidovre

14-10-2010 af Sabrine Mønsted
Frihedens og Holmegaard Bibliotek er blevet skåret ud af de kommunale budgetter under dette års barske budgetforhandlinger i Hvidovre Kommune. Chef for Hvidovre Bibliotekerne Kim Rømer Krogh mener dog, at bibliotekerne i kommunen samlet set er kommet ud af budgetbesparelserne bedre end frygtet.

- Det er bestemt ikke sjovt at lukke filialer, men vi har selv givet udtryk for, at vi ikke kunne blive ved med at skære i det generelle budget. Politikerne må hellere skære en knop end udvande hele bibliotekstilbuddet, som det er sket hvert år, siger han og understreger, at der i besparelsen ligger en styrkelse af Hvidovre Hovedbibliotek i og med, at der ikke er varslet fyringer i kølvandet på besparelserne. 

Leder af Frihedens Bibliotek Annelise Nielsen kalder stemningen på Frihedens Bibliotek vemodig og ærgerlig efter beslutningen om filialens endeligt.

- Det gør ondt, og det er for godt til at nedlægge, siger Annelise Nielsen, der trods alt glæder sig over, at der ingen fyringer følger med, men at de ansatte skal være med til at styrke hovedbiblioteket.

- Alternativet havde været, at de havde lukket og slukket og afskediget os, siger hun.

I alt er det cirka 12-14 medarbejdere, der bliver berørt af lukningerne. Frihedens Bibliotek har eksisteret i mere en 40 år og flere ansatte har været på biblioteket i mere end 35 år.

Kim Rømer Krogh kan god forstå hvis medarbejdere, der er berørt af lukningerne er utrygge ved, hvad deres fremtidige arbejdsopgaver bliver.

- Så næste skridt er at finde ud af, hvad der skal ske nu, siger han.

I løbet af 2011 skal hylderne være ryddet og personalet været rykket til kommunens to overlevende biblioteker, Avedøre Bibliotek og Hvidovre Hovedbibliotek.

At det netop blev de to filialer Friheden og Holmsgaard, der blev lukket kommer heller ikke bag på Kim Rømer Krogh og Anne Lise Nielsen.

- Siden 1968 har de to filialer hvert eneste år været oppe og vende som mulige besparelser på det kommunalebudget, siger Kim Rømer Krogh. 


Står du også midt i en filiallukning, skriv gerne her på siden, så vil redaktionen senere samle op på det generelle billede.

Kommentarer (1)

4. januar 2011 kl. 22:21
Det er vildt dårligt!! så skal alle i friheden kører op på hovedbiblioteket!

Skriv en kommentar