Topmøde om fremtidens biblioteker over to dage

17-03-2010 af Henrik Hermann

Bibliotekarforbundet og Bibliotekschefforeningen arrangerer 8.-9. juni en ny form for lederseminar, en 30 timers camp, hvor biblioteksledere bliver sat på hårdt arbejde og personlig udvikling med helt konkrete opgaver. De skal blandt andet lave strategier og eksekvere dem med hjælp fra eksperter og proceskonsulenter. Kulturminister Per Stig Møller har sagt ja til at deltage.

 

Vær med til at støbe et stærkt fundament for de danske folkebiblioteker i fremtidens vidensamfund.

Ganske konkret lyder udfordringen til landets bibliotekschefer nærmest sådan, forud for det topmøde, som Bibliotekarforbundet og Bibliotekschefforeningen indbyder til den 8.-9. juni i år. Seminaret har fået titlen Topmøde om Danmarks Biblioteker.

Blandt andet skal lederne arbejde med nogle af anbefalingerne fra det såkaldte Carina Christensen-udvalg og rapporten om Folkebibliotekerne i fremtidens vidensamfund.

Rapporten offentliggøres i næste uge og vil blandt andet anbefale et stort digitaliseringsprojekt med ”Danskernes digitale bibliotek”. Men også det åbne bibliotek og anderledes indretning af bibliotekerne er med i rapporten, ligesom mere professionel udvikling og højnelse af kompetenceniveauet hos såvel ledere som medarbejdere i biblioteksvæsenet nævnes.

Formand for Bibliotekschefforeningen Mogens Vestergaard, siger til bibliotekspressen.dk:

- Vi vil gerne være med til at arrangeret dette lederseminar, fordi vi så kan få omsat nogle af Carina-udvalgets pejlemærker til handlinger.

For Bibliotekarforbundet er dette en helt ny måde at lave lederarrangementer på.

- Ideen er, at lederne både lægger strategier og skal eksekvere på de to dage. Vi får derfor både proceskonsulenter og art directors og andre eksperter med, som lederne kan trække på, siger direktør i Bibliotekarforbundet, Johnny Roj-Larsen.

Kulturminister Per Stig Møller er inviteret og har meldt tilbage, at han kommer for at modtage resultatet fra Topmødet om Danmarks Biblioteker.

Skriv en kommentar