Udskiftninger på vej i Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse

30-06-2010 af Henrik Hermann
Bibliotekarforbundets næstformand, Matthias Engberg Eiriksson, genopstiller ikke til hovedbestyrelsen på generalforsamlingen i november. Et andet meget erfarent medlem af forretningsudvalget, Mette Kjeldsen Sloth forlader også hovedbestyrelsen, mens Jens Dam træder ud, fordi han har fået et lederjob på Syddansk Universitetsbibliotek.

Tre medlemmer af Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse meddelte på mødet i juni, at de ikke agter at genopstille til næste periode på generalforsamlingen, der holdes i Nyborg første weekend i oktober.

Næstformand Matthias Engberg Eiriksson, der nu arbejder på Det Informationsvidenskabelige Akademi, begrunder sin udtrædelse således over for bibliotekspressen.dk:

- Jeg er nødt til at prioritere nogle andre ting nu, men det kan godt være, at jeg senere stiller op igen.

Mette Kjeldsen Sloth er med mange personlige stemmer og mange år i forbundets hovedbestyrelse en af de meget markante politikere, som vælger at træde ud efter denne periode.

Jens Dam, Syddansk Universitetsbibliotek, har også meddelt, at han ikke genopstiller, da han nu er konstitueret som sektionsleder på universitetsbiblioteket, hvilket i hovedbestyrelsen har affødt den ofte hørte kommentar, at den sikre vej til et lederjob i biblioteksvæsenet går via en plads i Bibliotekarforbundets hovedbestyrelse.

Blandt de erfarne, der genopstiller, er foruden Bibliotekarforbundets formand  Pernille Drost også Søren Kløjgaard, der er med i forretningsudvalget og ansat på Hasle Bibliotek. Desuden ligger det  på nuværende tidspunkt fast, at de øvrige hovedbestyrelsesmedlemmer agter at genopstille nemlig: Anita Dürkop, Greve Bibliotekerne, Line Frølich, Biblioteket Sønderborg, Marie Ulletved Holmgaard, Gentofte Bibliotekerne, Kim Jesper Josefsen, Roskilde Handelsskole, Nina Thorsted Petersen og Camilla Sejerøe, begge Odense Centralbibliotek.

Skriv en kommentar