WePad møver sig foran iPad

22-03-2010 af Tania Kejser
Før den almene europæer rigtig har fået chancen for at få fingre i en iPad, lancerer den tyske teknologivirksomhed Neofonie et nyt produkt: WePad.

Skærmen er lidt større, men ellers ligner den de billeder, som er noget af det tætteste, de fleste har været på en iPad. Med sin sorte ramme og touchscreen-brugerflade er der set på afstand ikke den store forskel på den tyske teknologiproducent Neofonies WePad og den meget omtalte iPad.

En af de vigtigste forskelle for folk der leder efter den perfekte e-bogslæser er måske, at WePad kører på Googles nye styresystem Android og bruger åbne standarder som format til de e-bøger, hvor Apple anvender sit eget, lukkede format, som kobler til Apples egen iBooks-onlinebutik. Det skriver business.dk i dag.

Desuden kan WePad håndtere flere åbne programmer ad gangen, i modsætning til Apples iPad.

Ifølge de oplysninger som Neofonies giver om WePaden, så er den udstyret med en batterilevetid på seks timer og en vægt på 800 – 850 gram, hvor iPaden ifølge Apple kan klare 10 timer og vejer 680 gram.

Mere teknik-fakta om WePad:
11,6 tommer med en opløsning på 1.366 x 768 pixles mod iPads 9,7 tommer og 1.024 x 768 pixles).
Processoren er hurtigere, der er to USB-porte og en 3-i-1-kortlæser og indbygget netkamera med Adobe Flash-understøttelse (det har iPad ikke).
Prisen kendes ikke endnu.

Læs mere om WePad og se billeder på producentens hjemmeside.

Skriv en kommentar