10 artikler nomineret på Del Din Viden

09-09-2011 af Henrik Hermann
På Bibliotekarforbundets faglige landsmøde i oktober uddeler formand Pernille Drost prisen for bedste artikel. De mange bidrag spænder vidt.

Dommerkomieteen bag Del Din Viden-prisen 2011 har nomineret de 10 bedste artikler skrevet af brugerne. I alt har dommerne bedømt 81 artikler oploadet på Del Din Viden.

De nominerede artikler til Del Din Viden-prisen spænder vidt fra fysisk biblioteksudvikling til Bibzoom.dk, fra historier om e-bogslæsere til arbejde med læsesvage grupper på biblioteket.

Her et par par eksempler på artikler og forfattere: Læsesvag: Nu tør jeg komme på biblioteket igen, skrevet af Lene G. Schrøder, Herning Bibliotekerne. Mobile teknologier – fremtiden er nu, skrevet af Leif Schou, Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne.

Et tredje eksempel E-bøger – et library bypass? skrevet af Jytte Bræmer med flere.
Her lyder begrundelsen fra dommerne blandt andet: Forfatterne har en analytisk tilgang til fænomenet e-bøger og fortæller veloplagt om bibliotekernes erfaringer og famlen på området med ophavsretten som en af de helt store udfordringer. Forlagenes holdning i relation til e-bøger og udlån problematiseres på en fagligt udfordrende måde, der har affødt flere kommentarer.

Del Din Viden-prisen er på 10.000 kr.  Efter fagligt landsmøde udlodder Perspektiv en iPad i forbindelse med årets sær-konkurrence Del Din Digitale viden

Se hvem, der er nomineret  til Del Din Viden-prisen 2011 og læs indstillingerne og artiklerne her.

Skriv en kommentar