BF satser på de studerende

30-05-2011 af Anette Lerche
42 procent af de studerende på IVA er medlem af Bibliotekarforbundet, og det tal er for lavt. Derfor vil Bibliotekarforbundet i løbet af 2011 iværksætte en række tiltag, der skal få de studerendes øjne op for, hvad Bibliotekarforbundet kan tilbyde dem.
Bibliotekarforbundet vil gerne hjælpe de studerende med at få deres optimale ud af deres uddannelesforløb. Foto Jakob Boserup

I forbindelse med studiestarten i 2010 tilbød Bibliotekarforbundet et års gratis medlemskab af forbundet til de studerende, der meldte sig ind inden november 2010.
Kampagnen resulterede i, at i alt 58 studerende meldte sig ind, og det var langt flere end året før. Bibliotekarforbundet kunne altså konstatere, at en målrettet indsats giver pote.  Men trods den vellykkede kampagne er den samlede organisationsprocent blandt de studerende på Det Informationsvidenskabelige Akademi stadig ikke høj nok. Kun 42 procent af de studerende er medlemmer af Bibliotekarforbundet.


Hjælp til fodfæste

Bibliotekarforbundet arbejder derfor nu på at iværksætte flere tiltag, der skal matche de studerendes behov. Både når de studerende er nystartede på studiet, og når de studerende er midt i studiet og måske har brug for kvalificeret støtte til at træffe de rigtige valg af fag og studiejob for at gøre sig så attraktive for det kommende arbejdsmarked. Og endelig skal Bibliotekarforbundet også have tilbud, der passer til de studerende, der snart har afsluttet deres uddannelse og skal til at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Vi holder de studerende i hånden i forhold til karriere og jobmuligheder. Vi er opmærksomme på, at vi skal lære de studerende at tænke i karriere så tidligt som muligt. Derfor ser vi på, hvor i studieforløbet vi kan være til stede og minde de studerende om, at de skal tænke deres karriere strategisk i løbet af deres uddannelse og ikke kun, når de er færdige med at studere, siger Mikkel D. Sigurdsson, karriererådgiver i Bibliotekarforbundet.


Netværk giver job

Et vigtigt indsatsområde er især at få de studerendes øjne op for, hvordan Bibliotekarforbundet kan hjælpe dem med både at få de rette kvalifikationer til at matche arbejdsmarkedet, men også hvordan Bibliotekarforbundet kan formidle det netværk, der kan hjælpe de studerende med at få et job efter studietiden.

Skriv en kommentar