Gang i byggeriet af Urban Mediaspace Aarhus

08-06-2011 af Henrik Hermann
Det nye hovedbibliotek opføres nu som en vægtig del af det nye havnebyrum og skal efter planen stå færdigt ved udgangen af 2014. Prisen for Urban Mediaspace Aarhus er sat til 1,9 milliarder kroner.
Foto: Urban Mediaspace Aarhus

Første spadestik til det store byggeri Urban Mediaspace Aarhus blev taget onsdag 8. juni, og de næste tre år går det løs med blandt andet at få banket 2000 piller svarende til 50 kilometer pillotering ned havneområdet, så det nye hovedbibliotek kan stå klar i 2014.

Rolf Hapel, forvaltningschef for Bibliotek og Borgerservice i Aarhus siger.

- Vi vil skabe et sted, der i høj grad handler om at samle mennesker end om at lave samlinger for bøger.

Fra Multimediehuset til?

Hidtil har det nye bibliotek været benævnt som Multimediehuset, men det kommer det ikke til at hedde, når det tages i brug i 2014.

- Fastlæggelsen af det endelige danske navn vil indgå i en brandingproces, vi har i udbud lige nu, oplyser Rolf Hapel.

Rolf Hapel fremhæver, at Aarhus Kommune har gjort meget for at involvere borgerne i processen.Og kommunen har gjort et stort nummer ud af at informere grundigt om byggeriet, du kan her se den nye pjece om de arkitektoniske visioner. Desuden er der ganske pædagogisk udgivet en pjece med information om de byggegener, borgerne må forvente.

Se byggeriet virtuelt

En flot, virtuel 360-graders præsentation af, hvordan byggeriet ved havnerummet skal udfolde sig kan ses her på byggeriets hjemmeside www.urbanmediaspace.dk 

Det store byggeri laves i et partnerskab med Real Dania og Real Dania Byg, som investerer 700 millioner kroner i projektet, heraf går en del til opførelsen af et undergrunds-parkeringshus under det nyt hovedbibliotet.Den samlede pris på 1,9 milliarder kroner er det største enkeltbyggeri i Aarhus. Men byggeriet er blot en del af alt det byggeri, Aarhus Kommune har sat i gang nu for i alt 35 milliarder kroner,  blandt andet  investeringer i mere byggeri på havnen og i en letbane.

Skriv en kommentar